Tilberedning og anretning af Påskemenu 2021

Tilberedning og anretning af Påskemenu 2021

Se her hvordan du anretter vegetarmenuen

I jeres pakke med menuen ligger der en beskrivelse, hvor I finder fremgangsmåde på tilberedning af menuen. Herunder finder I også vores beskrivelse, samt små videoer hvor vi viser hvordan man evt. kan anrette maden.

Forret

Sesamristet laks
serveret med sesammayonnaise, agurk i dild samt syltede rødløg

1. Forvarm ovnen til 180 grader
2. Fugt brødet med vand og varm det i ovnen i ca. 8 min.
3. Kryddermayo, smør med havsalt & hummus a la MellemRum er klar til servering og skal blot anrettes som ønsket
4. Alt til forretten er i samme bakke og alt er færdigtilberedt og klar til anretning
Se anretningen her:

Hovedret

Helstegt lammekrone
hertil en pure af skorzonerrod, grillet squash, sauteret svampe samt rødvinssauce serveret med pommes pure med løvstikke, persille & brændt hvidløg

[su_box title=”Forberedelse” style=”soft” box_color=”#000000″ radius=”1″]Forberedelse, alt som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien eller låget inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter. – Husk at ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så hold øje, da tiderne er vejledende.[/su_box]

1. Find de tre bakker med hovedretten
2. Forvarm ovnen til 180 grader
3. Tag stilling til, hvordan I ønsker kødet tilberedt og find ud af, hvornår det skal i ovnen. Den samlede tilberedningstid på resten af retten er ca. 25 min, med plads til hygge & et glas rødvin
[su_box title=”Stegetider” style=”soft” box_color=”#000000″ radius=”1″]Stegetider
Stegetider
Medium: ca. 25 minutter ved 180 grader – kernetemperatur 67-68°C grader ved brug af stegetermometer. Gennemstegt: 35 minutter ved 180 grader – kernetemperatur 72-75°C – grader ved brug af stegetermometer.
Efter endt tilberedning skal lammekronen trække ca. 10 min.[/su_box]
4. Nu ved I hvornår lammekronen skal i ovnen og kan gå videre med resten af retten
5. Fordel hvidløgsraspen ovenpå kartoffelpureen og kom bakken i ovnen (Det skal have 25 min. i alt)
6. Fjern filmen fra bakken med rødvinssauce, skorzonerrodspure, grillet squash og svampe
7. Bakken er nu klar til at komme i ovnen (Det hele skal have 25 min. i alt)
8. Efter endt tilberedning omrøres rødvinssauce & skorzonerrodspure med en teske
9. Alt til hovedretten er nu klar til anretning
Tip: Brug et viskestykke eller grydelapper når det hele skal ud af ovnen, da bakkerne kan blive meget varme
Se anretningen her:

Dessert

Tiramisu – Italiens store stolthed

1. Find bakken med desserten, samt de 2 små bøtter med kakao og guldchokolade
2. Alt er klargjort og du skal blot have kakao på Tiramisuen og anrette
3. Fjern låget fra bakken og fordel kakaoen med en sigte eller lign. (et te æg eks.)
4. Brug en palet til at flytte Tiramisuen fra bakken og over på en tallerken
5. Fordel nu guldchokoladen med en teske
6. Velbekomme
Se anretningen her: