Sådan anrettes vegetarmenu nytår 2023

Du får en vejledning til tilberedningen i den kasse med nytårsmenuen

Forberedelse

Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.

- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.

Forret

Play Video

Krydret suppe på Butternut squash

med kokosmælk
serveret med ristede kikærter, porrer, gulerødder & urter

Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum

 

Sådan færdiggøres retten:

1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Til brødet serveres smør med havsalt, kryddermayo & hummus a la MellemRum.
3. Klip bakken op, så de 3 rum kan skilles ad.
4. Bring suppen i kog i en gryde under omrøring, ved middel varme.
5. Fordel porre og gulerødder i midten af den dybe tallerken.
6. Den varme suppe hældes op i tallerknerne.
7. De ristede kikærter fordeles til sidst ovenpå suppen.

(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)

Mellemret

Tærte med sorte bønner & karamelliserede rødløg

hertil råmarineret glaskål, sauce på kærnemælk skilt med estragonolie & ristede græskarkerner

Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum

Sådan færdiggøres retten:

1. Tærten lunes i ovnen på bagepapir i 10 minutter
2. Placer tærten med sorte bønner & karamelliserede rødløg på tallerkenen.
3. Båndene af glaskål anrettes ved siden af tærten
4. Græskarkerner fordeles over tærte og glaskål med en spiseske
5. Fordel nu kærnemælk saucen skilt med estragonolien på tallerkenen med en spiseske

Play Video

Hovedret

Play Video

Danske Anicia linser i portobello med feta & rodfrugter

hertil blomkålspuré med citron, syltede bøgehatte, pastinak glaseret i malt-bbq & rødvinssauce
- hertil knuste kartofler med urtesmør

Sådan færdiggøres retten:

1. Sæt en gryde over med letsaltet vand til kartoflerne.
2. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og kartoflerne kommes i det letsaltet kogende vand.
3. Portobelloen med danske Anicia linser, feta og rodfrugter sættes i ovnen 15-18 min.
4. Bakken med bøgehatte, blomkålspure, pastinak og rødvinssauce sættes ligeledes i ovnen 12-15 min.
5. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. 6. Knus nu kartoflerne (brug eks. et piskeris).
7. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur mens, du anretter tallerknerne.
8. Blomkålspureen anrettes i midten på tallerkenen og pastinakken fordeles rundt omkring.
9. Halvdelen af de syltede bøgehatte anrettes ovenpå blomkålspureen og pastinakken.
10. Portobelloen med danske Anicia linser, feta og rodfrugter anrettes ovenpå.
11. Resten af de syltede bøgehatte anrettes ovenpå portobellosvampen.

dessert

Hvid chokolademousse

serveret med blommepuré tilsmagt med portvin, sukkersyltede tyttebær & guld chokolade

Sådan færdiggøres retten

1. Chokolademoussen anrettes centreret på tallerkenen (Brug evt. en pallet og vær forsigtig)
2. En spiseske med blommepure kommes over chokolademoussen.
3. Guld chokoladen og tyttebærende kommes på.
4. Til sidst placeres chokoladepynten på toppen.

Play Video

Besøg også!

Åbningstider

Mandag til lørdag 17.00-24.00
(sidste bestilling i køkkenet kl. 21.30)

Følg os på de sociale medier

Kontakt

Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8617 1838
Mail: info@restaurantmellemrum.dk

© 2024 Restaurant MellemRum