Godt Nytår

Tilberedning & anretning af vegetarisk nytårsmenuen 2022

Forberedelse

Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til max 180 grader til alle retter. - Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.

Se hvad du skal bruge af udstyr i bunden af denne side.

Forret

Jordskokkesuppe serveret med bagte jordskokker med persille, julienne af porrer & gulerødder, samt estragonolie

1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader. 
2. Til brødet serveres smør med havsalt, kryddermayo & hummus a la MellemRum.
3. Klip bakken op, så de 3 rum bliver skilt ad. Dette gøres for at det videre arbejde er lettere.
4. Kom suppen i en kasserolle eller gryde
5. Bring suppen i kog under omrøring på middel varme. 
6. Kom de bagte jordskokker i suppen til de er varme, ca. 3-4 minutter. 
7. Jordskokkerne anrettes på tallerkenerne, hvorefter urterne varmes i suppen i 1-2 min, alt efter ønsket bid i urterne. 
8. Urterne anrettes over på de bagte jordskokker og suppen hældes henover.
9. Til sidst fordeles estragonolien over suppen.

Mellemret

Hårdt ristet blomkål i soya & ingefær med syltede svampe, trøffelmayo & ristede græskarkerner 

1. Trøffelmayo kommes på tallerkenen og kan med fordel trækkes med en ske. (se evt. video)
2. Den hårdt ristede blomkål i soya & ingefær anrettes på tallerkenen ovenpå trøffelmayoen. 
3. De syltede svampe fordeles nu henover retten. 
4. Resten af soya & ingefærmarinaden fra blomkålen, fordeles over anretningen med en spiseske.
5. Til sidst drysses de ristede græskarkerner over retten.

Hovedret

Pommes Anna af rodfrugter serveret med selleripure tilsmagt med brunet smør, rødbeder glaseret i portvin, letsyltet glaskål i urter samt sauce af peberfrugt

- hertil knuste kartofler med kryddersmør

1. Sæt en gryde over til kartoflerne med letsaltet vand
2. Klip bakken med de letsyltet glaskål af, da de ikke skal tilberedes (se gerne vores video her)
3. Bakkerne med Pommes Anna og selleripure, rødbeder og sauce af peberfrugt sættes i ovnen i ca. 15 min. (Indtil det hele er gennemvarmet) 
4. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og de kommes i det letsaltet kogende vand
5. Når kartoflerne er gennemvarme hældes vandet fra og kryddersmøret kommes i. Knus nu kartoflerne (Her bruges et piskeris eller en gaffel)  
6. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur mens, du anretter tallerknerne.
7. Selleripureen anrettes i midten på tallerkenen og Pommes Anna lægges ovenpå
8. Rødbederne og den syltede glaskål fordeles ovenpå Pommes Anna’en 
9. Herefter fordeles peberfrugt saucen rundt om på tallerkenen

Dessert

Chokoladekage med solbærhjerte serveret med cognacmarinerede solbær, brændt guldchokolade & krokant af hasselnødder

1. Lun kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 5 min.
2. De cognacmarinerede solbær anrettes i midten på tallerkenen
3. Kagener vendes ud af formene og placeres ovenpå de cognacmarinerede solbær
4. Fordel hasselnøddekrokanten rundt om kagen på tallerkenen 
5. Guldchokoladen anrettes ovenpå kagen
6. Solbærcoulisen fordeles på tallerkenen

Vi ses på restauranterne i 2022 - Godt Nytår

MERE SKAL DU IKKE BRUGE FOR AT TILBEREDE RETTERNE DERHJEMME

Herunder har vi lavet en liste over, den smule, ting du skal have i køkkenet for at færdiggøre menuen

SKAL BRUGES TIL FLERE AF RETTERNE:

En saks
En ovn
Et blus
Salt og Peber
Service til at spise af og anrette på.
En grydelap eller lignende til at tage de varme ting ud af ovnen med.

FORRET:

En gryde
En gaffel eller madpincet
En spiseske

MELLEMRET:

Tre spiseske

HOVEDRET:

En gryde (En stor gryde hvis I er mange)
En sigte (En stor sigte hvis I er mange)
En palet
Tre spiseskeer
Et piskeris

DESSERT:

To skeer