Tilberedning og anretning af Valentinsmenuen 2021

Tilberedning og anretning af Valentinsmenuen 2021

Se her hvordan du anretter vegetarmenuen

I jeres pakke med menuen ligger der en beskrivelse, hvor I finder fremgangsmåde på tilberedning af menuen. Herunder finder I også vores beskrivelse, samt små videoer hvor vi viser hvordan man evt. kan anrette maden.

Forret

Rødbederimmet laks & store rejer i dild
serveret med fennikelsalat, saltede mandler & estragonvinaigrette

1. Forvarm ovnen til 180 grader
2. Fugt brødet med vand og varm det i ovnen i ca. 8 min.
3. Kryddermayo, smør med havsalt & hummus a la MellemRum er klar til servering og skal blot anrettes som ønsket
4. Alt til forretten er i samme bakke og alt er færdigtilberedt og klar til anretning
Se anretningen her:

Hovedret

Steak af oksemørbrad
hertil bagte vinterrødder i persille, persillerodspuré, syltede tyttebær & pirrende rødsvinssauce
serveret med mos a la brændende kærlighed med grøn rasp

Forberedelse
Forberedelse, alt som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter. – Husk at ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så hold øje, da tiderne er vejledende.

1. Find de tre bakker med hovedretten
2. Forvarm ovnen til 180 grader
3. Tag stilling til hvordan i ønsker kødet tilberedt og find ud af hvornår det skal i ovnen, den samlede tilberednings tid på resten af maden er ca. 25-30 min, med plads til hygge & et glas rødvin

Stegetider
Stegetider
Rød: ca. 11 minutter ved 180 grader – kernetemperatur 52 grader ved brug af stegetermometer.
Medium: ca. 15 minutter ved 180 grader – kernetemperatur 56 grader ved brug af stegetermometer.
Gennemstegt: 30 minutter ved 180 grader – kernetemperatur 60 grader ved brug af stegetermometer.
Efter endt tilberedning skal steaksne trække ca. 10 min. ligegyldigt stegetid.
4. Nu ved I hvornår bøfferne skal i ovnen og kan gå videre med resten
5. Fordel urteraspen ovenpå kartoflerne og kom kartofler i ovnen (De skal have 25-30 min. i alt)
6. Klip bakken med pirrende rødvinssauce, persillerodspuré & bagte vinterrødder i persille fra hinanden
7. Kom persillerodspuréen og saucen i hver sin gryde og sæt til side
8. Kom de syltede tyttebær i en skål
9. Kom bagte vinterrødder i persille i ovnen (De skal have 15-20 min i alt)
10. Lun sauce og persillerodspuréen ved middel til lav varme på komfuret
11. Alt til hovedretten er nu klar til anretning
Se anretningen her:

Dessert

Blødende chokoladekage
med skovbærpuré, hengemte bær, grøn chokolade & vanilje creme fraiche

1. Find de to bakker til desserten
2. Forvarm ovnen til 180 grader
3. Bag den blødende chokoladekage i 12 min. og lad den herefter tempererer på køkkenbordet i tre min.
4. VIGTIGT! Husk at løsne den blødende chokladekage i kanten, evt med en spisekniv, inden den vendes ud af formen
5. Når den blødende chokoladekage er løsnet i kanten, vendes den ud af formen og er klar til anretning
6. Alt andet til desserten er færdig tilberedt og klar til anretning
Se anretningen her: