Forberedelse
Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.
- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.
Forret
Hummerbisque
med store rejer, porrer, gulerødder & urter
Sådan færdiggøres retten
1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Brødet serveres med smør, kryddermayo & hummus a la MellemRum.
3. Klip bakken op, så de 3 rum kan skilles ad.
4. Kom suppen i en kasserolle eller gryde
5. Bring suppen i kog under omrøring ved middel varme.
6. Kom tigerrejerne i gryden med suppen & tilbered dem i ca. 2 min.
7. Fordel herefter tigerrejerne i tallerkenerne. (Brug en pincet eller gaffel)
8. Urterne kommes i suppen og lunes ca. 2 min.
9. Den varme suppe hældes op i tallerknerne.
(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)
Mellemret
Rødbederimmet laks
med råmarineret glaskål, sauce på kærnemælk skilt med estragonolie & ristede græskarkerner
Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Sådan færdiggøres retten
1. Rødbederimmet laks anrettes på tallerkenen. (Brug en palet eller ske)
2. Råmarineret glaskål kommes ovenpå
3. Fordel nu den skilte kærnemælkssauce på tallerkenen
4. Til sidst pyntes retten af med græskarkerner
Hovedret
Steak af oksemørbrad med sprød urterasp
hertil syltede bøgehatte, blomkålspuré med citron, pastinak glaseret i malt-bbq & rødvinssauce
hertil knuste kartofler med urtesmør
Sådan færdiggøres retten
1. Sæt en gryde over til kartoflerne med letsaltet vand
2. Fordel urteraspen ovenpå Steaken af oksemørbrad & kom dem i den forvarmede ovn. Husk at krydre steaks med salt & peber.
3. Se stegetider nedenfor.
4. Bakken med bøgehatte, blomkålspure, pastinak og rødvinssauce sættes ligeledes i ovnen 12-15 min.
5. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og de kommes i det letsaltet kogende vand
6. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. Knus nu kartoflerne (Her kan i med fordel bruge et piskeris)
7. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur mens, du anretter tallerknerne
8. Blomkålspureen anrettes i midten på tallerkenen og pastinakken fordeles
9. Steaken med urterasp lægges ovenpå og svampene fordeles rundt om.
10. Rødvinssaucen anrettes til sidst rundt om bøffen
Stegetider
Stegetider
Gennemstegt: 30 minutter ved 180 grader
dessert
Hvid chokolademousse
serveret med blommepuré tilsmagt med portvin, sukkersyltede tyttebær & guld chokolade
Sådan færdiggøres retten
1. Chokolademoussen anrettes centreret på tallerkenen (Brug gerne en pallet og vær forsigtig)
2. En spiseske med blommepure kommes over chokolademoussen
3. Guld chokoladen og tyttebærende kommes på
4. Til sidst kommes chokoladepynten ovenpå
Åbningstider
Mandag til lørdag 17.00-24.00
(sidste bestilling i køkkenet kl. 21.30)
Følg os på de sociale medier
Kontakt
Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8617 1838
Mail: info@restaurantmellemrum.dk