Sådan anrettes vegetarmenu nytår 2024

Du får en vejledning til tilberedningen i den kasse med nytårsmenuen

Forberedelse

Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.

- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.

Forret

Play Video

Cremet blomkålssuppe

Sprød ”crustiliant” af blomkål, citrus marineret porre & dild samt purløgsolie
Hertil hjemmebagt brød med smør

Sådan færdiggøres retten:

1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Brødet serveres med smør
3. Klip bakken op, så de 3 rum kan skilles ad.
4. Kom suppen i en kasserolle eller gryde og bring den i kog under omrøring ved middel varme.
5. Steg Crustilianten sprød og gylden i en stegepande med stegeolie.
6. Placer den sprødstegte crustiliant i midten af tallerknen og fordel urteolien rundt om.
7. Den varme suppe hældes op i tallerknerne. 

(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)

Mellemret

Dolme en surprise

Syltet tykmælk samt soya-sesam vinaigrette & ristede kikærter

  1. læg en skefuld af syltet tykmælk i midten af tallerknen.
  2. Placer dolem en surpise ovenpå
  3. Fordel vinaigrette og de ristede kerne rundt om og ovenpå
Play Video

Hovedret

Play Video

Sprød Quinoa bøf med rødbede, kapers & kærlighed

Confiteret løg & urteknas, gulerodspuré & syltede beder samt portvinssauce med tyttebær & sennepskorn
Hertil Kartofler med urtesmør

Sådan færdiggøres retten:
Tænd ovnen på 180 grader

  1. Sæt en gryde over til kartoflerne med letsaltet vand
  2. Bakken med bøgehatte, beder, gulerodspuré, løg og portvinssauce sættes i ovnen 12-15 min.
  3. ”Bøffen” skal ind i 20 min ( Tjek den er varm i midten med en tynd kniv for en sikkerheds skyld)
  4. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne, som kommes i det letsaltet kogende vand
  5. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. Knus nu kartoflerne (Her kan i med fordel bruge et piskeris)
  6. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur mens, du anretter tallerknerne
  7. gulerodspuré anrettes på tallerkenen
  8. "Bøffen" placeres i midten
  9. Bederne, løg samt bøgehattene fordeles herpå
  10. Portvinssaucen anrettes til sidst rundt om ”bøffen”

dessert

Hvid chokolademousse

Sablé breton, syrlige skovbær, urtesukker & Nytårs GULD

Sådan færdiggøres retten

1. Placér den hvid chokolademousse i center af tallerkenen.
2. Anret en skefuld bær kompot oven på.
3. Nytårs guldet fordeles rundt om moussen og lidt oven på
4. Fordel til sidst lidt at urte sukkeret på

Play Video

Besøg også!

Åbningstider

Mandag til torsdag 17.00-24.00
Fredag & lørdag 12.00-24.00
(sidste bestilling i køkkenet kl. 21.30)

Følg os på de sociale medier

Kontakt

Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8617 1838
Mail: info@restaurantmellemrum.dk

© 2024 Restaurant MellemRum