Forberedelse
Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.
- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.
Forret
Krydret suppe på Butternut squash
med kokosmælk
serveret med ristede kikærter, porrer, gulerødder & urter
Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Sådan færdiggøres retten:
1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Til brødet serveres smør med havsalt, kryddermayo & hummus a la MellemRum.
3. Klip bakken op, så de 3 rum kan skilles ad.
4. Bring suppen i kog i en gryde under omrøring, ved middel varme.
5. Fordel porre og gulerødder i midten af den dybe tallerken.
6. Den varme suppe hældes op i tallerknerne.
7. De ristede kikærter fordeles til sidst ovenpå suppen.
(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)
Mellemret
Tærte med sorte bønner & karamelliserede rødløg
hertil råmarineret glaskål, sauce på kærnemælk skilt med estragonolie & ristede græskarkerner
Serveret med hjemmebagt brød med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Sådan færdiggøres retten:
1. Tærten lunes i ovnen på bagepapir i 10 minutter
2. Placer tærten med sorte bønner & karamelliserede rødløg på tallerkenen.
3. Båndene af glaskål anrettes ved siden af tærten
4. Græskarkerner fordeles over tærte og glaskål med en spiseske
5. Fordel nu kærnemælk saucen skilt med estragonolien på tallerkenen med en spiseske
Hovedret
Danske Anicia linser i portobello med feta & rodfrugter
hertil blomkålspuré med citron, syltede bøgehatte, pastinak glaseret i malt-bbq & rødvinssauce
- hertil knuste kartofler med urtesmør
Sådan færdiggøres retten:
1. Sæt en gryde over med letsaltet vand til kartoflerne.
2. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og kartoflerne kommes i det letsaltet kogende vand.
3. Portobelloen med danske Anicia linser, feta og rodfrugter sættes i ovnen 15-18 min.
4. Bakken med bøgehatte, blomkålspure, pastinak og rødvinssauce sættes ligeledes i ovnen 12-15 min.
5. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. 6. Knus nu kartoflerne (brug eks. et piskeris).
7. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur mens, du anretter tallerknerne.
8. Blomkålspureen anrettes i midten på tallerkenen og pastinakken fordeles rundt omkring.
9. Halvdelen af de syltede bøgehatte anrettes ovenpå blomkålspureen og pastinakken.
10. Portobelloen med danske Anicia linser, feta og rodfrugter anrettes ovenpå.
11. Resten af de syltede bøgehatte anrettes ovenpå portobellosvampen.
dessert
Hvid chokolademousse
serveret med blommepuré tilsmagt med portvin, sukkersyltede tyttebær & guld chokolade
Sådan færdiggøres retten
1. Chokolademoussen anrettes centreret på tallerkenen (Brug evt. en pallet og vær forsigtig)
2. En spiseske med blommepure kommes over chokolademoussen.
3. Guld chokoladen og tyttebærende kommes på.
4. Til sidst placeres chokoladepynten på toppen.
Åbningstider
Mandag til lørdag 17.00-24.00
(sidste bestilling i køkkenet kl. 21.30)
Følg os på de sociale medier
Kontakt
Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8617 1838
Mail: info@restaurantmellemrum.dk