Sådan anrettes nytårsmenuen 2025

Du får en vejledning til tilberedningen i den kasse med nytårsmenuen

Forberedelse

Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.

- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.

Forret

Play Video

Cremet skaldyrssuppe

sprød croustillant af rejer, citrus marineret porrer & dild samt purløgsolie
Hertil hjemmebagt brød med smør

Sådan færdiggøres retten
1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Brødet serveres med smør
3. Klip bakken op, så de 3 rum kan skilles ad.
4. Kom suppen i en kasserolle eller gryde og bring den i kog under omrøring ved middel varme.
5. Steg Crustilianten sprød og gylden i en stegepande med stegeolie.
6. Placer den sprødstegte crustiliant i midten af tallerknen og fordel urteolien rundt om. 
7. Den varme suppe hældes op i tallerknerne. 

(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)

Mellemret

Soufflé af Torsk med Piment d'Espelette & estragon

syltet tykmælk samt soya-sesam vinaigrette & ristede kikærter & græskarkerner 

 

Serveret med Bolle med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum

Sådan færdiggøres retten

  1. læg en skefuld af syltet tykmælk i midten af tallerknen.
  2. Placer soufflé af torsk oven på
  3. Fordel vinaigrette og de ristede kerne rundt om og oven på

 

Play Video

Hovedret

Play Video

Steak af oksemørbrad

Confiteret løg & urteknas, rulerodspuré & syltede beder samt portvinssauce med tyttebær & sennepskorn
Hertil kartofler med urtesmør

Sådan færdiggøres retten
Tænd ovnen på 180 grader

 

OBS: der er udleveret én stor steak pr. 2 kuverter. Denne kan du vælge at halvere inden tilberedning, eller du kan skære den i skiver efter tilberedning

 

1. Sæt en gryde over til kartoflerne med letsaltet vand
2. Tag oksemørbraden op ad bakken og brun den af på en varm pande i stegeolie
3. Oksemørbraden færdigtilberedes i ovnen ved 180 g. i ca. 8 minutter, afhængigt af den ønskede kernetemperatur - Se vejledning for kernetemperatur herunder
4. Bakken med bøgehatte, beder, gulerodspuré, løg og portvinssauce sættes i ovnen 12-15 min.
5. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og de kommes i det letsaltet kogende vand
6. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. Knus nu kartoflerne (Her kan i med fordel bruge et piskeris)
7. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur, mens du anretter tallerkenerne:
8. gulerodspuré anrettes på tallerkenen
9. Oksemørbraden halveres eller skæres i skiver afhængigt af din præference. Anrettes efterfølgende på tallerkenen
10. Confiteret løg & urteknas, rulerodspuré & syltede beder samt portvinssauce med tyttebær & sennepskorn
Hertil kartofler med urtesmør

Stegegrader

Oksemørbrad er fortilberedt sous vide og skal derfor ikke tilberedes så meget som fersk kød - og derfor det har et gråligt skær.

Stegegrader

Rosa – kernetemperatur 53 grader
Medium - kernetemperatur 56 grader
Gennemstegt - kernetemperatur 63 grader
 
Efter endt tilberedning skal oksemørbraden trække i minimum 7 min.

dessert

Hvid chokolademousse

Sablé breton, syrlige skovbær, urtesukker & Nytårs GULD

Sådan færdiggøres retten

1. Placér den hvid chokolademousse i center af tallerkenen.
2. Anret en skefuld bær kompot oven på.
3. Nytårs guldet fordeles rundt om moussen og lidt oven på
4. Fordel til sidst lidt at urte sukkeret på

Play Video

Besøg også!

Åbningstider

Mandag til torsdag 17.00-24.00
Fredag & lørdag 12.00-24.00
(sidste bestilling i køkkenet kl. 21.30)

Følg os på de sociale medier

Kontakt

Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8617 1838
Mail: info@restaurantmellemrum.dk

© 2024 Restaurant MellemRum