Forberedelse
Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.
- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.
Forret
Cremet skaldyrssuppe
sprød croustillant af rejer, citrus marineret porrer & dild samt purløgsolie
Hertil hjemmebagt brød med smør
Sådan færdiggøres retten
1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Brødet serveres med smør
3. Klip bakken op, så de 3 rum kan skilles ad.
4. Kom suppen i en kasserolle eller gryde og bring den i kog under omrøring ved middel varme.
5. Steg Crustilianten sprød og gylden i en stegepande med stegeolie.
6. Placer den sprødstegte crustiliant i midten af tallerknen og fordel urteolien rundt om.
7. Den varme suppe hældes op i tallerknerne.
(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)
Mellemret
Soufflé af Torsk med Piment d'Espelette & estragon
syltet tykmælk samt soya-sesam vinaigrette & ristede kikærter & græskarkerner
Serveret med Bolle med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Sådan færdiggøres retten
- læg en skefuld af syltet tykmælk i midten af tallerknen.
- Placer soufflé af torsk oven på
- Fordel vinaigrette og de ristede kerne rundt om og oven på
Hovedret
Steak af oksemørbrad
Confiteret løg & urteknas, rulerodspuré & syltede beder samt portvinssauce med tyttebær & sennepskorn
Hertil kartofler med urtesmør
Sådan færdiggøres retten
Tænd ovnen på 180 grader
OBS: der er udleveret én stor steak pr. 2 kuverter. Denne kan du vælge at halvere inden tilberedning, eller du kan skære den i skiver efter tilberedning
1. Sæt en gryde over til kartoflerne med letsaltet vand
2. Tag oksemørbraden op ad bakken og brun den af på en varm pande i stegeolie
3. Oksemørbraden færdigtilberedes i ovnen ved 180 g. i ca. 8 minutter, afhængigt af den ønskede kernetemperatur - Se vejledning for kernetemperatur herunder
4. Bakken med bøgehatte, beder, gulerodspuré, løg og portvinssauce sættes i ovnen 12-15 min.
5. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og de kommes i det letsaltet kogende vand
6. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. Knus nu kartoflerne (Her kan i med fordel bruge et piskeris)
7. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur, mens du anretter tallerkenerne:
8. gulerodspuré anrettes på tallerkenen
9. Oksemørbraden halveres eller skæres i skiver afhængigt af din præference. Anrettes efterfølgende på tallerkenen
10. Confiteret løg & urteknas, rulerodspuré & syltede beder samt portvinssauce med tyttebær & sennepskorn
Hertil kartofler med urtesmør
Stegegrader
Oksemørbrad er fortilberedt sous vide og skal derfor ikke tilberedes så meget som fersk kød - og derfor det har et gråligt skær.
Stegegrader
dessert
Hvid chokolademousse
Sablé breton, syrlige skovbær, urtesukker & Nytårs GULD
Sådan færdiggøres retten
1. Placér den hvid chokolademousse i center af tallerkenen.
2. Anret en skefuld bær kompot oven på.
3. Nytårs guldet fordeles rundt om moussen og lidt oven på
4. Fordel til sidst lidt at urte sukkeret på
Åbningstider
Mandag til torsdag 17.00-24.00
Fredag & lørdag 12.00-24.00
(sidste bestilling i køkkenet kl. 21.30)
Følg os på de sociale medier
Kontakt
Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8617 1838
Mail: info@restaurantmellemrum.dk
