Forberedelse
Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til 180 grader til alle retter.
- Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.
Forret
Hummerbisque
med store rejer, porrer, gulerødder & urter
Sådan færdiggøres retten
1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader.
2. Brødet serveres med smør, kryddermayo & hummus a la MellemRum.
3. Klip bakken op, så de 3 rum kan skilles ad.
4. Kom suppen i en kasserolle eller gryde
5. Bring suppen i kog under omrøring ved middel varme.
6. Kom tigerrejerne i gryden med suppen & tilbered dem i ca. 2 min.
7. Fordel herefter tigerrejerne i tallerkenerne. (Brug en pincet eller gaffel)
8. Urterne kommes i suppen og lunes ca. 2 min.
9. Den varme suppe hældes op i tallerknerne.
(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)
Mellemret
Grillet tun
med soya-sesamvinaigrette, råmarineret kinaradise, estragonolie & ristede sesamfrø
Serveret med Bolle med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Sådan færdiggøres retten
1. Den grillede tun anrettes på tallerken (Brug en palet eller ske)
2. Vend kinaradisen sammen med estragonolien, der ligger under og anret pænt på tallerkenen
3. Fordel nu soya-sesam vinaigrette & estragonolie på tallerkenen
4. Til sidst pyntes retten af med ristede sesamfrø
Hovedret
Dansk kalv på to måder
steak af mørbrad samt braiseret bryst
serveret med bagte beder, syltede bøgehatte, selleripuré & portvinssauce
hertil knuste kartofler med urtesmør
Sådan færdiggøres retten
Tænd ovnen på 180 grader
1. Sæt en gryde over til kartoflerne med letsaltet vand
2. Tag kalvemørbraden op af bakken og brun den af på en varm pande
3. Se vejledning for kernetemperatur herunder
4. Bakken med bøgehatte, selleripuré, beder og portvinssauce sættes i ovnen 12-15 min.
5. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og de kommes i det letsaltet kogende vand
6. Kom bakken med kalvebrystet i ovnen i ca. 10 min. sammen med kalvemørbraden, hvis den skal tilberedes mere
7. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. Knus nu kartoflerne (Her kan i med fordel bruge et piskeris)
8. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur mens, du anretter tallerknerne
9. Selleripureen anrettes på tallerkenen
10. Kalvebryst og kalvemørbrad (Kalvemørbraden skal have trukket min. 7 min.) anrettes på tallerkenen
11. Bederne samt bøgehattene fordeles herpå
12. Portvinssaucen anrettes til sidst rundt om bøffen
Stegegrader
Steak af kalvemørbrad er fortilberedt sous vide og skal derfor ikke tilberedes så meget som fersk kød - og derfor det har et gråligt skår.
Stegegrader
dessert
Chokoladekugle på mørk chokolademousse
serveret med skovbærpuré, sukkersyltede tyttebær & bronzechokolade
Sådan færdiggøres retten
1.Kom skovbærpuréen i center af tallerkenen.
2. Chokolademoussen med kugle placeres forsigtigt ovenpå (Brug gerne en pallet)
3. Bronzechokolade fordeles rundt om moussen
4. Fordel til sidst de sukkersyltede tyttebær på tallerkenen
Åbningstider
Mandag til lørdag 17.00-24.00
(sidste bestilling i køkkenet kl. 21.30)
Følg os på de sociale medier
Kontakt
Restaurant MellemRum
Fredens Torv 2
8000 Aarhus C.
Tlf.: 8617 1838
Mail: info@restaurantmellemrum.dk