Godt Nytår

Tilberedning & anretning af nytårsmenuen 2022

Forberedelse

Alt, som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen. Husk dog at fjerne folien inden da. Ovnen skal forvarmes til max 180 grader til alle retter. - Husk af ovne er forskellige, og varmen påvirkes af hvor meget der kommes i. Så brug gerne jeres sunde fornuft da tiderne er vejledende.

Se hvad du skal bruge af udstyr i bunden af denne side.

Forret

Hummerbisque
med store rejer & julienne af porrer & gulerødder

1. Brødet fugtes let under vandhanen og varmes i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader. 
2. Til brødet serveres smør med havsalt, kryddermayo & hummus a la MellemRum.
3. Klip bakken op, så de 3 rum bliver skilt ad. Dette gøres før at det videre arbejde er lettere.
4. Kom suppen i en kasserolle eller gryde
5. Bring suppen i kog i en gryde under omrøring ved middel varme.
6. Kom tigerrejerne i gryden med suppen & tilbered dem i ca. 2 min. 
7. Fordel herefter tigerrejerne i tallerkenerne. (her kan du bruge en pincet eller en gaffel).
8. Urterne kommes i suppen, hvor de skal lunes ca. 2 minutter, alt efter ønsket bid i urterne.
9. Den varme suppe hældes op i tallerknerne.
(Brug gerne to gryder til mere end 6 personer)

Mellemret

Bagt torsk med torskesouffle & urter
serveret med råmarineret glaskål, hertil kærnemælk skilt med estragonolie & ristede græskarkerner 

1. Torsken anrettes på tallerkenen. (Brug gerne en palet)
2. Vend et par skefulde estragonolie i glaskålen. 
3. Båndene af glaskål anrettes ved siden af torsken.
4. Resten af estragonolien hældes over i kærnemælken og vendes sammen så den skiller.
5. Den skilte kærnemælk med estragonolie hældes over anretningen 
6. Til sidst fordeles de ristede græskarkerner over retten

Hovedret

Steak af oksemørbrad med sprød urterasp hertil rødbeder glaseret i portvin, selleripure tilsmagt med brunet smør, syltede svampe & rødvinssauce - hertil knuste kartofler med kryddersmør

1. Sæt en gryde over til kartoflerne med letsaltet vand
2. Fordel urteraspen ovenpå steaken & kom den i den forvarmede ovn. Se stegetider nedenfor og husk at krydre steaksne med salt & peber. 
3. Bakken med rødbeder, selleripure, svampe og rødvinssauce sættes ligeledes i ovnen ca. 12-15 min.
4. Kryddersmøren fjernes fra kartoflerne og de kommes i det letsaltet kogende vand
5. Når kartoflerne er varme hældes vandet fra og kryddersmøren kommes i. Knus nu kartoflerne (Her kan i med fordel bruge et piskeris eller en gaffel)  
6. Kartoflerne hældes i en skål og er nu klar til servering. De kan evt. holdes varme i ovnen ved lav temperatur mens, du anretter tallerknerne.
7. Selleripureen anrettes i midten på tallerkenen og rødbeder fordeles ovenpå selleripureen. 
8.Steaken med urterasp lægges ovenpå og svampene fordeles rundt om.
9. Rødvinssaucen anrettes til sidst rundt om bøffen

Stegetider

Rød: ca. 11 minutter ved 180 grader – kernetemperatur 52 grader ved brug af stegetermometer.
Medium: ca. 15 minutter ved 180 grader - kernetemperatur 56 grader ved brug af stegetermometer.
Gennemstegt: 30 minutter ved 180 grader - kernetemperatur 60 grader ved brug af stegetermometer.
(Vælger du at gennemstege kødet, skal urteraspen kommes på efter de første 15 minutter i ovnen) 

Efter endt tilberedning skal steaken trække ca. 10 min. uanset hvilken stegetid i har valgt.

Dessert

Chokoladekage med solbærhjerte serveret med cognacmarinerede solbær, brændt guldchokolade & krokant af hasselnødder

1. Lun kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 5 min.
2. De cognacmarinerede solbær anrettes i midten på tallerkenen
3. Kagener vendes ud af formene og placeres ovenpå de cognacmarinerede solbær
4. Fordel hasselnøddekrokanten rundt om kagen på tallerkenen 
5. Guldchokoladen anrettes ovenpå kagen
6. Solbærcoulisen fordeles på tallerkenen

Vi ses på restauranterne i 2022 - Godt Nytår

MERE SKAL DU IKKE BRUGE FOR AT TILBEREDE RETTERNE DERHJEMME

Herunder har vi lavet en liste over, den smule, ting du skal have i køkkenet for at færdiggøre menuen

SKAL BRUGES TIL FLERE AF RETTERNE:

En saks
En ovn
Et blus
Salt og Peber
Service til at spise af og anrette på.
En grydelap eller lignende til at tage de varme ting ud af ovnen med.

FORRET:

En gryde
En gaffel eller madpincet
En spiseske

MELLEMRET:

En spiseske

HOVEDRET:

En gryde (En stor gryde hvis I er mange)
En sigte (En stor sigte hvis I er mange)
Tre spiseskeer
Et piskeris

DESSERT:

To skeer

 

Forberedelse, alt som skal i ovnen, er i varmefaste bakker og kan komme direkte i ovnen.
Der er en udprintet vejledning med i kassen